TA-System

Ett Transportadministrativt System (TA-system) är ett system för att boka, köpa och hantera frakt för dina produkter till dina kunder från ett eller flera fraktbolag. Ett TA-system kan vara fristående eller vara integrerat i Microsoft Dynamics NAV. Transport Management System (TMS) är en mer internationell benämning på TA-System.

Huvudfunktioner för ett TA-system är koppling till speditörernas system (PostNord, DHL, UPS, Bring och Schenker med flera) i praktiken i realtid. Jämförelse mellan speditörerna kan ske i TA-systemet för att sedan boka och köpa den som passar bäst med ökad kostnadskontroll. TA-Systemet och Microsoft Dynamics NAV samspelar för att skriva ut fraktdokument och all avisering (e-post eller SMS), spårning samt övrig administration av frakten sköts genom TA-systemet.

Centralt för BrightCom är att TA-Systemet antingen ska vara inbyggt i eller integrerat med den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV eftersom de flesta kunder vill ha en automatisk process från beställning från slutkund till bokning, upphämtning och avisering av frakten.

BrightComs kunder har framför allt valt LogTrade eller Unifaun som TA-system tillsammans med affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. Övriga TA-system på marknaden fungerar även de tillsammans med Microsoft Dynamics NAV och oftast finns det aktuella kopplingar till Microsoft Dynamics NAV som vi kan återanvända.

LogTrade
Med LogTrade väljer, beställer, spårar, överblickar och analyserar du dina frakter och transporter i realtid. LogTrade är inbyggt i Microsoft Dynamics NAV och på så sätt slipper du som kund att hantera två system. LogTrade ansvarar för all funktionalitet vid uppgraderingar osv. vilket ingår i avgiften.

Unifaun
Unifaun är den största leverantören av TA-system i Sverige med över 20 års erfarenhet. BrightCom har en standardiserad integration mot Unifauns TA-system (Unifaun Online om du vill ha flera speditörer och Pacsoft Online om du enbart önskar PostNord som speditör). Läs mer om BrightComs Unifaun Online Connector.