Microsoft Dynamics 365 Business Central

Varför ska ni välja affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central?

 • Hantera din ekonomi med Microsoft Dynamics 365 Business Central, både i Sverige och internationellt.
 • Automatisera era processer från inköp och hela leveranskedjan.
 • Sälj bättre och få en smartare kundservice.
 • Leverera projekten och håll budgeten.
 • Anpassa och planera produktionen.
 • Minska risken med ett stort och omfattande partnernätverk.
 • Ett stort och kraftigt växande ekosystem av tredjepartstjänster.
 • Öka värdet på ditt bolag genom ett internationellt erkänt affärssystem.
Från Navision till Dynamics NAV och nu Microsoft Dynamics 365 Business Central. Ett standardiserat affärssystem med liknande funktionalitet som Microsoft Dynamics NAV. Dynamics 365 Business Central levereras som SaaS i molnet och integreras sömlöst med övriga tjänster i Dynamics 365 serien genom common data service exempelvis kundinformation flyter mellan tjänsterna så att du som kund inte behöver uppdatera olika kundkort. Microsoft Dynamics NAV och Dynamics 365 Business Central kommer att utvecklas parallellt under åtskilliga år framåt, enligt Microsoft. Målet är att Dynamics 365 Business Central ska ha samma funktioner som den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV, vilket är långt ifrån fallet för närvarande. Båda systemet kommer följaktligen att finnas samtidigt under lång tid framåt.

Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 är nästa steg i utvecklingen mot ett helhetstänk vad det gäller affärssystem och kundstödssystem. Microsoft väver här samman affärssystemfunktionerna från Dynamics NAV och Dynamics AX med deras CRM samtidigt som de lägger till verktyg för kund- och servicetekniker, projektplanering, marknadsföring och för kundanalys. Tanken är att ett företag eller organisation ska kunna använda de verktyg eller moduler som de behöver för stunden och sedan växla upp vid behov. Övriga tjänster från Microsoft som Office 365, Power BI, PowerApps, Flow, Cortana etc. är också integrerade i Dynamics 365.

Inledningsvis kan Microsoft Dynamics 365 uppdelas i moduler enligt applikationer eller funktioner om man så vill. Här kommer även vissa av nuvarande tjänster från Microsoft fasas in och byta namn. Enligt Microsoft kommer det dock vara en avsevärd övergångsperiod innan några tjänster försvinner till förmån för Dynamics 365. Vidare kommer möjligheten att sammankoppla de olika tjänsterna som kan befinna sig på skilda plattformar vara stor, exempelvis en installation av Dynamics CRM lokalt hos ett företag länkas till en hyrlösning av Dynamics NAV i molnet hos BrightCom

Applikationer och funktioner i Dynamics 365

Dynamics 365 Sales – Tidigare Dynamics CRM
Dynamics 365 Customer Service – Kundservice
Dynamics 365 Operations – Tidigare Dynamics AX. Avancerad produktion.
Dynamics 365 Field Service – Stöd till servicetekniker på fältet.
Dynamics 365 Project Service Automation – Projekthantering
Dynamics 365 Marketing – Marketing automation (Adobe), för större företag.
Dynamics 365 Business Central – Tidigare Dynamics NAV
Dynamics 365 Customer Insights – Kundbeteende.

BrightComs styrka och kompetens ligger inom affärssystem (mindre och mellanstora företag) med Dynamics NAV och Dynamics 365 Business Central  i fokus. Övriga tjänster och funktioner fortsätter vi att leverera till våra kunder genom våra partners. BrightComs affärsmodell, utrullningsprocess och organisation stöder 100 % Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Dynamics 365 Business Central Priser

Priset på Dynamics 365 kommer sättas så att tjänsten blir en direkt konkurrent mot mindre system, som Fort Nox, Specter och Visma, beroende på slutkundens behov och krav på funktionalitet. Priset för en användare för Dynamics 365 Business Central är idag satt till 95-995 SEK per månad . Microsoft Dynamics NAV kommer fortsatt vara det huvudsakliga alternativet för företag med krav på mer avancerade funktioner.

Förutom att Dynamics 365 kommer vara ett vettigt alternativ även prismässigt till en kundgrupp där Fort Nox och Visma är starka ger Dynamics 365, med tjänstens olika applikationer och funktioner, företag möjlighet att vara mer framåtriktade. Ett affärssystem generar data och insikter på historisk information medan applikationer i Dynamics 365 tar med hjälp av machine learning och kundbeteenden mm. fram data som är mer offensivt och framåtriktat. Allt för att stötta kunddialogen och marknadsföringen med försäljningen.

Jämförelse mellan Dynamics 365 Business Central och Dynamics NAV

Affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central ger den fulla kraften av Microsoft Dynamics NAV, fast i en molnbaserad plattform. Det är ett affärssystem som är en allt-i-ett lösning för företagsledningen som hjälper dig att ta smartare beslut, samtidigt som det kopplar samman dina företagsprocesser. Dynamics 365 Business Central är enkel och anpassningsbar, där du kan utöka och anpassa företagsapplikationer mot andra molnbaserade tjänster från Microsoft som Power BI, PowerApps, Office 365, etc. Således bör du uppgradera från alla dina olika företagsapplikationer till Dynamics 365 Business Central, för att få tillgång till en enskild och övergripande lösning för att leda verksamheten, dess ekonomi, försäljning och kundservice.

En modern och digital lösning för företagsledningen: Dynamics 365 Business Central hjälper dig att effektivisera dina processer och möjliggör en ökad tillväxt för ditt företag, genom att erbjuda:

 • Företag utan silon. Automatiserade uppgifter och arbetsflöden, vilka är integrerade med välbekanta Microsoft Office verktyg som Outlook, Word och Excel för att förbättra produktivitet och effektivitet.
 • Business Insights. Få en komplett vy och insyn av ditt företag genom företagsanalyser och företagsupplysningar samt andra av Microsofts ledande och intelligenta teknologier. Så att du kan ta lämpliga och betydande beslut samt aktioner som ger bättre resultat.
 • Lösningar som är byggda för att utvecklas. Anpassa i realtid med denna flexibla företagslösning. Som tillåter dig att anpassa, skala och förstora eller förminska. Detta för att passa din företagsstorlek, dess behov samt komplexitet.

BrightCom erbjuder båda dessa lösningar, där själva verktygen och funktionerna för både Dynamics 365 Business Central och Dynamics NAV är näst intill identiska. Den signifikanta skillnaden är själva plattformen. Dynamics NAV är byggd för att placeras och installeras på plats hos kunden medan Dynamics 365 Business Central är byggd för att installeras som ett molnbaserat program. Du kan däremot använda Dynamics NAV i molnet också, men det ger inte en lika simpel och enkel upplevelse som en molnbaserad mjukvara kan ge.  Business Central har all kapacitet och funktioner som Dynamics NAV har samtidigt som den har fördelen att vara molnbaserad.

Funktionaliteten av Dynamics 365 Business Central är uppdelade i två paket, Essentials eller grundläggande paket samt Premium. Funktionaliteten av det Essentials och grundläggande paketet är lik Dynamics NAV: s ”Starter Pack” och funktionaliteten av premiumpaketet är likt Dynamic NAV ”Extended Pack”.

Vilka företag väljer Microsoft Dynamics 365 Business Central?

 • Växande organisationer – Dynamics Business Central tillåter din organisation att växa utan begränsning. Det finns inget begränsat antal användare som man kan använda sig av i Business Central. Skalbarheten i affärssystemet är tillsammans med den fördelaktiga prisstrukturen innebär att systemet följer din organisation i olika cykler.
 • Med fullständig valutahantering och möjlighet till flera olika juridiska bolag i en uppsättning tillsammans med övrig funktionalitet i Dynamics Business Central kan du agera på den internationella marknaden utan förbehåll. Nationella och lokala anpassningar finns att tillgå för effektiva processer i det enskilda landet.
 • Företag som är på väg växa ur sitt nuvarande system– Med stöd från hela Microsofts-ekosystem kan din organisation bli hur omfattande som helst, CRM (Dynamics Sales), Field Servie och många andra funktioner.
 • E-handelsplattformar, Business Central är det perfekta affärssystemet när din E-handel växer med integrationsmöjligheter (API) som är mycket kraftfulla och anpassningsbara.
 • 360-graders vy för din verksamhet. Alla system integrerat med ett affärssystem.
 • Snabb implementation med enkla standarddata som övergripande passar de flesta organisationerna. Utöver detta finns möjlighet för kundunika specialanpassningar vilket Dynamics NAV och idag Dynamics Business Central är känt för.
 • Den molnbaserade lösningen ger din organisation flexibiliteten att arbeta säkert från olika platser och även från olika enheter, det enda som krävs är internetuppkoppling. Mobilitet är centralt med färdiga appar för telefoner och paddor.

 

Vill du testa och få en känsla av affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central? Gratis demonstrationskonto

 

Call Now Button


close

MICROSOFT DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL


OFFERT PÅ

Microsoft Dynamics 365

Business Central • check-square-o
  Fast kostnad per månad och för de användare ni faktiskt har.
 • check-square-o
  All drift, licenser och säkerhetskopiering ingår. GDPR säkrad.
 • check-square-o
  Alltid den senaste versionen. Uppgradering ingår.
envelope-open-o