Valeryd

Reservdelsbranschen och Microsoft Dynamics NAV

Har du en släpvagn av något slag har du säkert varit kund hos Valeryd redan även om du inte vet om det. Valeryd är verksam inom reservdelsbranschen till släpvagnar. De har även olika tillbehör till din släpvagn exempelvis varningslampor (saftblandare) mm. Du som slutkund har dock inte kontakt direkt med dem utan Valeryd är grossister som säljer via Mekonomen, AD Bildelar eller någon annan återförsäljare.

Valeryd har redan från starten 1995 fokuserat på att digitalera sin verksamhet, både internt och mot återförsäljare samt mot dig som slutkund. Eftersom Valeryd håller 10 000-tals reservdelar från olika leverantörer och tillverkare har de alltid haft höga krav på sitt affärssystem. Valeryd har även en egen programvara “Valeryd Easy Search”, för att återförsäljarna lättare och snabbare skulle kunna hitta rätt reservdelar. Detta dataprogram levererades till återförsäljarna under hösten 2003. Året efter lanserade Valeryds hemsida där både återförsäljare och slutkonsumenter nu kunde söka reservdelar. Dessutom kunde slutkunden söka närmsta butik.

Brightcom rullade ut Microsoft Dynamics NAV tillsammans med Valeryd under 2016. Eftersom de ville fokusera på sin egen verksamhet var ett av Valeryds centrala krav att affärssystemet skulle vara molnbaserat med abonnemangsform. Även integration med handscanners är mycket viktigt inom reservdelsbranschen och särskillt för Valeryd med deras enorma volym av artiklar som de måste ha järnkoll på. För all administration gällande logistik och transport av alla reservdelar till olika återförsäljare runt om i Sverige och Europa använder Valeryd LogTrade. LogTrade är direkt integrerat i Microsoft Dynamics NAV och är marknadens modernaste system för transportadministration. Man kan enkelt välja, beställa, spåra, överblicka och analysera transporter i realtid.

 

Vill du veta mer?

https://brightcom.se/page/microsoft-dynamics-nav

www.valeryd.se

 

Call Now Button